Home » Wijnvelden

Wijnvelden

Op slechts een half uur rijden van Kaapstad begint het vriendelijke, heuvelachtige landschap waar de beste wijnen van Zuid-Afrika gemaakt worden.

Prachtige vergezichten, hoge bergtoppen, historische Kaap-Hollandse landhuizen uit de VOC- tijd en meer dan 100 wijnboerderijen waar je heerlijk wijn kan proeven, picknicken of dineren. En dat voor hele aantrekkelijke prijzen! Of jullie nu wel of geen echte wijnliefhebbers zijn, trouwen in de Kaapse wijnvelden is in ieder geval romantisch.

Stellenbosch is een oude universiteitsstad waar het altijd levendig is door de vele (internatio- nale) studenten. Franschhoek staat bekend als de “Culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika” en het dorpje Wellington (nabij Paarl) heeft de mooie witte Moederkerk.

Rond februari/maart worden de druiven geoogst en rond april/mei krijgen de wijnvelden de prachtigste herfstkleuren.

De hiernaast genoemde trouwlocaties in de wijnvelden zijn slechts suggesties. Als jullie zelf een trouwlocatie in gedachten hebben, laat het ons gerust weten. Ik kan in principe overal jullie trouwerij organiseren.

Iedere accommodatie heeft zijn eigen trouwlocaties: denk aan trouwen bij het zwembad, ergens in de tuin, tussen de wijnranken, in een sfeervol kleine kapel, onder oude eiken-bomen, in een wijnkelder etc.

Stellenbosch ligt op ca. 30 minuten rijden van Kaapstad en ca. 20 minuten van het vliegveld. Wellington en Franschhoek liggen op een uurtje rijden van Kaapstad.

Bij referenties kunnen jullie ervaringen van mijn bruidsparen lezen. En bekijk hier een suggestie van een wijnveld-trouwarrangement met prijsindicatie.

Lees ook het uitgebreide Wijnveld-bruiloft verslag van Jessica & Dagmar in bruidsmagazine Trouwen, uitgave dec-feb 2010 / 2011 (PDF).

Kom in de stemming en lees het uitgebreide trouwverslag van Danielle & Wiebe over hun Wijnveld bruiloft in Stellenbosch, in bruidsmagazine “Trouwen” uitgave sep-nov. ’11 (PDF).